Iloa ja hyvinvointia luonnosta 

Iloa luonnosta -kampanja tekee tunnetuksi maaseudun luonnon terveysvaikutuksia ja aineettomia ekosysteemipalveluita. Tutkitusti luonto virkistää mieltä, lievittää stressiä, vähentää allergioita ja vahvistaa ihmisen terveyttä. Ihmiset joilla on mahdollisuus ulkoilla luonnossa voivat paremmin ja ehkäpä elävät pidempään.


Vaikka luonnon terveysvaikutukset ovat kiistattomia, ovat ne niin itsestään selviä, että usein niiden arvo jää huomaamatta. Kampanjan tarkoituksena on jalkauttaa uusinta tutkimustietoa luonnon aineettomista arvoista. Kampanjassa kannustetaan järjestöjä ja muita toimijoita kehittämään uudenlaisia väyliä ja palveluita maaseudun luonnosta ja terveyshyödyistä nauttimiseen sekä pyritään synnyttämään luontoon liittyviä hyvinvointipalveluja ja tuetaan luontoon pohjautuvaan yrittäjyyttä. 


Ajankohtaista

17.8.2016 10.32Luontotalkoissa paranevat luonto ja elämänlaatu

Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallitus ja monet muut toimijat järjestävät kesän aikana kymmeniä luontotalkoita ympäri Suomea. Niissä raivataan, kunnostetaan, ennallistetaan ja yhdessä tehdään talkootyötä luonnon hyväksi.

16.8.2016 15.35Virkeyttä, terveyttä ja luonnonantimia - metsästyksestä saa monipuolisesti hyvinvointia

Uusimmassa Metsästäjä-lehdessä (4/2016) on pintaa syvemmälle menevä kirjoitus luonnon hyvinvointivaikutuksista.

22.6.2016 13.30Juhannuksen luontoreseptit, lataa omasi!

Kampanjassa on kerätty kansalaisten luontoreseptejä, jotka yhdistävät luonnon ja hyvinvoinnin mitä monipuolisimmilla tavoilla. Resepteissä vinkataan käytännön keinoja luonnossa rentoutumiseen ja jaetaan sykähdyttävimpiä luontokokemuksia.

14.6.2016 9.35Hyvinvointimatkailun kehittämistä Suomessa

Lyhyt esittelyvideo FinRelaxin ohjelmapäällikön Kiti Häkkisen esitelmästä kampanjan Hae hyvinvointia luonnosta -seminaarissa Messukeskuksessa 9.4.2016.

Kerro meille luontoreseptisi!

Jaa parhaat vinkkisi maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen. Keräämme kansalaisten luontoreseptejä, ja jaamme niitä osana kampanjaa.

Reseptilomake >
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä