Iloa ja hyvinvointia luonnosta 

Iloa luonnosta -kampanja tekee tunnetuksi maaseudun luonnon terveysvaikutuksia ja aineettomia ekosysteemipalveluita. Tutkitusti luonto virkistää mieltä, lievittää stressiä, vähentää allergioita ja vahvistaa ihmisen terveyttä. Ihmiset joilla on mahdollisuus ulkoilla luonnossa voivat paremmin ja ehkäpä elävät pidempään.


Vaikka luonnon terveysvaikutukset ovat kiistattomia, ovat ne niin itsestään selviä, että usein niiden arvo jää huomaamatta. Kampanjan tarkoituksena on jalkauttaa uusinta tutkimustietoa luonnon aineettomista arvoista. Kampanjassa kannustetaan järjestöjä ja muita toimijoita kehittämään uudenlaisia väyliä ja palveluita maaseudun luonnosta ja terveyshyödyistä nauttimiseen sekä pyritään synnyttämään luontoon liittyviä hyvinvointipalveluja ja tuetaan luontoon pohjautuvaan yrittäjyyttä. 


Ajankohtaista

17.10.2016 12.12Luonnon lumovoima

Jokainen päivä on yhtä mahdollinen luontopäiväksi. Luontoelämysten kautta vahvistetaan tunnesuhteita. Ideana on, että lasten kanssa vietettäisiin yhdessä kokonainen päivä, joka rakentuisi sijoitetun lapsen tilanteen ja sen hetkisten tarpeiden mukaisesti. Lapset ovat erilaisia, heidän rohkeutensa ja uteliaisuutensa on erilaista. Nämä seikat olisi hyvä huomioida tekemistä suunniteltaessa.

17.10.2016 11.53Hyvinvointipolulla kiire helpottaa

Monin tutkimuksin on todistettu, että metsäympäristössä oleskelu vähentää nopeasti stressiä ja kohentaa mielialaa. Tähän tosiasiaan pohjautuu Tapio Oy:n ja Suomen metsäkeskuksen kolmivuotinen hanke, jonka aikana luodaan hyvinvointipolkuja eri puolille Suomea.

5.10.2016 8.39Kerro meille kaamosreseptisi!

Jaa parhaat vinkkisi maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen. Keräämme kansalaisten luontoreseptejä ja näin syksyllä ja talvella myös kaamosreseptejä. Jaamme niitä osana kampanjaa. Kuvamuotoiset reseptit voit lähettää Instagramissa tunnisteella #luontoresepti tai Twitterissä #luontoresepti.

21.9.2016 11.17LIITO-lehti: Lapset luontoon ja liikkumaan

Lasten ja nuorten luontosuhde on tutkitusti aiempaa polarisoituneempi. Osalle lapsista ja nuorista luonto on hyvin tärkeä osa elämää, mutta osalla ei ole minkäänlaista sidosta luontoon. Lasten ajankäyttö on yhä enemmän siirtynyt sisätiloihin, rakennettuihin ympäristöihin ja ohjattujen harrastusten piiriin. Huoli tulevien sukupolvien luontosuhteesta on aiheellinen.

Kerro meille luontoreseptisi!

Jaa parhaat vinkkisi maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen. Keräämme kansalaisten luontoreseptejä, ja jaamme niitä osana kampanjaa.

Reseptilomake >
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä