Iloa ja hyvinvointia luonnosta 

Iloa luonnosta -kampanja tekee tunnetuksi maaseudun luonnon terveysvaikutuksia ja aineettomia ekosysteemipalveluita. Tutkitusti luonto virkistää mieltä, lievittää stressiä, vähentää allergioita ja vahvistaa ihmisen terveyttä. Ihmiset joilla on mahdollisuus ulkoilla luonnossa voivat paremmin ja ehkäpä elävät pidempään.


Vaikka luonnon terveysvaikutukset ovat kiistattomia, ovat ne niin itsestään selviä, että usein niiden arvo jää huomaamatta. Kampanjan tarkoituksena on jalkauttaa uusinta tutkimustietoa luonnon aineettomista arvoista. Kampanjassa kannustetaan järjestöjä ja muita toimijoita kehittämään uudenlaisia väyliä ja palveluita maaseudun luonnosta ja terveyshyödyistä nauttimiseen sekä pyritään synnyttämään luontoon liittyviä hyvinvointipalveluja ja tuetaan luontoon pohjautuvaan yrittäjyyttä. 


Ajankohtaista

21.9.2016 11.17Iloa luonnosta – lapset luontoon ja liikkumaan -artikkeli Liito-lehdessä

Lasten ja nuorten luontosuhde on tutkitusti aiempaa polarisoituneempi. Osalle lapsista ja nuorista luonto on hyvin tärkeä osa elämää, mutta osalla ei ole minkäänlaista sidosta luontoon. Lasten ajankäyttö on yhä enemmän siirtynyt sisätiloihin, rakennettuihin ympäristöihin ja ohjattujen harrastusten piiriin. Huoli tulevien sukupolvien luontosuhteesta on aiheellinen.

6.9.2016 9.44Luonto auttaa parantumaan - lääkäri määrää luontoreseptejä

Tiivis esittelyvideo Sipoon johtavan lääkärin Anders Mickos esityksestä kampanjan Hae hyvinvointia luonnosta -seminaarissa Messukeskuksessa 9.4.2016.

17.8.2016 10.32Luontotalkoissa paranevat luonto ja elämänlaatu

Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallitus ja monet muut toimijat järjestävät kesän aikana kymmeniä luontotalkoita ympäri Suomea. Niissä raivataan, kunnostetaan, ennallistetaan ja yhdessä tehdään talkootyötä luonnon hyväksi.

16.8.2016 15.35Virkeyttä, terveyttä ja luonnonantimia - metsästyksestä saa monipuolisesti hyvinvointia

Uusimmassa Metsästäjä-lehdessä (4/2016) on pintaa syvemmälle menevä kirjoitus luonnon hyvinvointivaikutuksista.

Kerro meille luontoreseptisi!

Jaa parhaat vinkkisi maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen. Keräämme kansalaisten luontoreseptejä, ja jaamme niitä osana kampanjaa.

Reseptilomake >
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä