Iloa ja hyvinvointia luonnosta 

Iloa luonnosta -kampanja tekee tunnetuksi maaseudun luonnon terveysvaikutuksia ja aineettomia ekosysteemipalveluita. Tutkitusti luonto virkistää mieltä, lievittää stressiä, vähentää allergioita ja vahvistaa ihmisen terveyttä. Ihmiset joilla on mahdollisuus ulkoilla luonnossa voivat paremmin ja ehkäpä elävät pidempään.


Vaikka luonnon terveysvaikutukset ovat kiistattomia, ovat ne niin itsestään selviä, että usein niiden arvo jää huomaamatta. Kampanjan tarkoituksena on jalkauttaa uusinta tutkimustietoa luonnon aineettomista arvoista. Kampanjassa kannustetaan järjestöjä ja muita toimijoita kehittämään uudenlaisia väyliä ja palveluita maaseudun luonnosta ja terveyshyödyistä nauttimiseen sekä pyritään synnyttämään luontoon liittyviä hyvinvointipalveluja ja tuetaan luontoon pohjautuvaan yrittäjyyttä. 


Ajankohtaista

2.12.2016 14.01Maaseudun luonnon terveyshyödyt kannattaa ottaa vakavasti

Maaseudun luonto parantaa miltei vaivan kuin vaivan. Tässä väitteessä on vain jonkin verran liioittelua, sillä luonnossa oleilun on todettu esimerkiksi laskevan verenpainetta, vähentävän stressiä, lieventävän ahdistusta ja parantavan keskittymiskykyä. Varsinkin vauvoille suora kontakti monimuotoiseen luontoon on tärkeää, jotta elimistön immuunijärjestelmä kehittyy normaalisti. Kaupungistumisen myötä vähentyneet luontokontaktit ja liiallisuuksiin viety hygienia ovat todennäköisesti allergioiden lisääntymisen yksi syy.

18.11.2016 11.38Iloa luonnosta Metsämessuilla

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan organisaatioiden Biotalousosastolla kävi aikamoinen kuhina eri toimijoiden esitellessä metsiin ja luontoon liittyvää osaamistaan. Osastolla oli tarjolla tietoa niin luonnon hyvinvointivaikutuksista, metsistä, uusista biotalousinnovaatioista kuin riista- ja retkeilyaiheista.

15.11.2016 10.24Huominen tehdään yhdessä -seminaari

Eläkeliitto järjestää juhlaseminaari tiistaina  24.1.2017 klo 11.30-16.00 Finlandia-talossa teemalla Mistä on hyvä huominen tehty? - Rakentuuko se luonnosta, kokeilusta ja luovasta hulluudesta, osallisuudesta, teknologiasta ja taloudellisesta realismista vai jostain ihan muusta?

11.11.2016 9.17Luontohoivasta uusia tuulia SOTE-palveluiden kehittämiseen

Luontolähtöiset palvelut tarjoavat uusia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveyssektorin haasteiden hallintaan. Kokeiluissa on saatu lupaavia tuloksia erityisryhmien sosiaalipalveluissa ja kuntoutuksessa, mutta lisätietoa luontohoivan pitkän aikavälin vaikuttavuudesta tarvitaan. Esimerkiksi syrjäytymisen ennaltaehkäisy tarjoaa mittavia säästömahdollisuuksia. Päättäjiltä kaivataan ennakkoluulotonta suhtautumista erilaisten luontolähtöisten käytäntöjen kokeiluihin ja laajentuvaan käyttöön.


Kerro meille luontoreseptisi!

Jaa parhaat vinkkisi maaseudun luonnon tuottamasta hyvinvoinnista nauttimiseen. Keräämme kansalaisten luontoreseptejä, ja jaamme niitä osana kampanjaa.

Reseptilomake >
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä